Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Ja


Nei

Utstillinger i museene

Telemark Museum har fem publikumsåpner museer. På denne siden kan du lese mer om hva som venter deg!
 

PORSELENSMUSEET
I Porsgrunds Porselænsfabriks lokaler åpnet vi i 2015 Porslensmuseet. Her viser vi 1.000 gjenstander fra PPs samling, og via digitale hjelpemidler blir du kjent med porslensfabrikkens pågående 130 år lange historie.
Porselensmuseet er vårt eneste helårsåpne tilbud.

Les mer om Porselensmuseet

ULEFOS HOVEDGAARD OG BREKKEPARKEN
På Ulefos Hovedgaard og herregården Søndre Brekke i Brekkeparken blir du kjent med familien Aall som bodde på gårdene i perioden 1810 til 2007.
Søndre Brekke var fast bopel for 1814-statsråd Niels Aall fra 1810 til 1830. Da flyttet han til landstedet Ulefos Hovedgaard.

  Ulefos Hovedgaard er Norges viktigste empirebygg. Det vakre slottet troner over Ulefoss og Telemarkskanalen og byr på vakkert interiør og unikt eksteriør.
Familien Aall bodde på Ulefos i flere generasjoner, helt fram til 2007.

På Søndre Brekke har det bodd en rekke familier, før gården ble museum i 1909. I 2014 ble arbeidet med å tilbakeføre interiøret i hovedbygget til empirestil ferdigstilt. Når du besøker Søndre Brekke besøker du hjemmet til Niels Aall - slik fagfolk mener han kan ha hatt det. Vakre møbler, flotte stoffer og spennende gjenstander er med på å fortelle historien om storpolitiker og diplomat Niels Aall (1769-1854). I Brekkeparkens hovedhus formidles også historien om Den grå dame.

  Les mer om Ulefos Hovedgaard
og om Brekkeparken

 

HENRIK IBSEN MUSEUM OG KITTELSENHUSET
Telemark Museum inviterer inn i barndomshjemmene til to verdenskjente kunstnere. Dramatikeren Henrik Ibsen og eventyrtegneren Theodor Kittelsen.
Verdens store dramatiker, Henrik Ibsen, vokste opp i Skien! I dag er Skien en ganske liten by, men da Henrik vokste opp var Skien en viktig trelastby. Handelen gikk godt, og en rekke familier vokste seg mektige. Familien Ibsen var blant dem, helt til det ble dårlige tider og Henriks far, Knud, mistet formuen.

Fra Henrik var sju år, bodde han på Venstøp. Gården ligger fem kilometer nord for Skien sentrum, og han bodde her til han var 15 år - ja, ny forskning tyder på at han flyttet direkte herfra til Grimstad i 1843. Når du drar til Venstøp kommer du til Henrik Ibsen Museum. Her får du vite hvordan familien Ibsen bodde, og hvor Henrik spilte dukketeater for vennene. Ny utstilling Ibsen og familien viser brev til og fra Henrik, og gjenstander knytet til han og familien. Sammen med fotoutstillingen Ibsens barndomsby blir du litt bedre kjent med forfatteren fra Skien. 

Les mer om Henrik Ibsen Museum

Midt i Kragerø sentrum ligger et hyggelig hus! Der bodde Theodor Kittelsen de første årene av sitt liv. Faren drev med handel i husets første etasje, og den barnerike familien bodde i husets andre etasje og på loftet.
I dag formidles Kittelsens liv i Kragerø og hans kunstneriske virke, i Kittelsenhuset.
Gjesteutstiller i 2016 er portugisiske enVide neFelibata.

 

Les mer om Kittelsenhuset