Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Nei

Myter og mystikk høst 2016

Det gleder oss å kunne ønske 2.trinnselever og lærere velkommen til en dag fylt med myter og mystikk i Brekkeparken!
Oppmøte og velkomst ved Klosterporten i Hans Hoells gate.

Myter og mystikk foregår i uke 42 og 43.

Invitasjon med dag og tid kommer fra Skien kommune!

Tilbudet varer i omtrent 90 minutter. I løpet av denne tiden vil klassen bevege seg mellom tre stasjoner.

1. Elevene ønskes velkommen utendørs av formidler som tar elevene med på en rundtur i Brekkeparken.
Vi stopper på steder som vil gi elevene en opplevelse av tidligere tiders folkelige overtro.
Hva var folk i gamle dager redd for?
Var det skremmende å bevege seg fra stue til stabbur når høstmørket kom krypende?
Hvordan kunne man beskytte seg mot det mystiske, ukjente som lurte i skyggene?

2. Rundt ildstedet i en av de gamle stuene våre vil elevene bli tatt med tilbake til tidligere tiders historiefortelling. Når det ble mørkt og kaldt ute, og dagene ble kortere, trakk folk sammen i stuene.
Så familien på TV sammen?
Nei, den gangen fortalte man historier rundt ildstedet, og de kunne til tider være både skumle og skremmende.

3.  Med papir og farger vil elevene få utfolde seg, og gi uttrykk for hva de har opplevd i Brekkeparken.
Vil elevene tegne mystiske skikkelser som tusser og spøkelser, eller lykkebringende, magiske symboler som beskytter og verner mot slike overnaturlige vesener?