Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Ja


Nei

Bløffen om Ibsen kjøkken

- Kjøkkenet har alltid vært litt rart, men ingen på museet (etter konservator Landsverk på 50-tallet) har festet seg ved det oppsiktsvekkende i at patrisierfamilien Ibsen tilsynelatende bare spiste graut, skriver konservator MNF og ibsenforsker Jørgen Haave i foredraget Bløffen om Ibsens kjøkken.

Les foredraget HER
Les også Minnepolitisk kjøkkenrefleksjon

Myter om Ibsens barndom

Jørgen Haave er konservator og ibsenforsker ved Telemark Museum. I denne artikkelen belyser han myter som har blitt stående som sannheter om Ibsens barndom. Artikkelen ble publisert i artikkelsamlingen Den biografiske Ibsen ble utgitt i 2010 av Senter for Ibsen-studier ved Universtitetet i Oslo. 

Les artikkelen HER

Ibsen for folket!

Jørgen Haave, konservator og ibsenforsker ved Telemark Museum

En gang i blant dukker det opp krav om at Ibsen må bli mer folkelig. Jeg er usikker på om det går an uten å ødelegge noe vesentlig ved ham.
Les kulturkommentaren Ibsen for folket HER

Slekten Aalls arkiver på Ulefos Hovedgaard (Ca. 1660 – 1900)

Kirsten Tangen, arkivar Telemark Museum

På Ulefos Hovedgaard, i Nome i Telemark, befinner det seg en stor mengde arkivalia vedrørende Ulefos-godset og medlemmer av familien Aall. Det dreier seg om dokumenter angående driften av godset, korrespondanse med handelspartnere i inn- og utland, embetsbrev og private brev.