Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Nei

Kittelsen 160 år - det må feires!!

27.april er det 160 år siden Theodor Kittelsen ble født i vår lille by. Dette må feires! Kultur-kameratene er glade for å kunne innby til "fødselsdag" i Kittelsenhuset lørdag 29.april.
- Vi velger å feire på lørdagen da det forhåpentligvis er både fastboende og tilreisende i byen, forteller Katja Aarflot i Kultur-kameratene som står for arrangementet.

Vektlegger barndommen
-Vi henvender oss til barna denne gang, men dukketeateret er for både barn og voksne. Kittelsens fødselsdag er noe vi bør feire hvert år i Kragerø, og da kan vi jo vektlegge barndommen som er de årene han faktisk bodde her, mener Aarflot.

Dukkemaker kommer
-Vi har en ny, stor kunstner boende i Kragerø idag, nemlig Ilona Buraka fra Latvia. Hun har bred erfaring fra dukkemaking og dukketeater i hjemlandet før hun kom til Kragerø. Nå har alle dukkene flyttet til Kragerø, og hele loftet er fullt av hennes "utvidete familie" i form av et eget dukkeloft hemme hos henne og mannen på Maistanga der de har kjøpt seg hus. Jeg synes det er spennende å bruke nålevende kunstnere i møte med Kittelsen, og vi får både en miniutstilling, forestilling og dukkeverksted for barna denne dagen i Kittelsenhuset, forteller arrangøren.

Kittelsen elsket fugler
- Vi har valgt tema fugler denne gangen. Både på grunn av årstiden, og at Kittelsen var spesielt opptatt av fugler. Vi ser fuglesymbolikk i mange av hans arbeider, sist beskrevet i en fagartikkel av kunsthistoriker Hans-Martin Frydenberg Flaatten. Fuglene kan både symbolisere våren, det lette, nye livet, men også bære bud om sykdom og død i folketroen. Dette er noe Kittelsen har benyttet seg av i bildene sine.
-Ta gjerne med restene av påskepynten til Kittelsenhuset, så skal vi se om vi ikke får brukt noe av det i utformingen av dukkene! Resirkulering er en fin ting, inviterer Katja Aarflot.