Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Nei

Bløffen om Ibsens kjøkken

Ibsenforsker Jørgen Haave snur alle steiner for å finne en mer sannferdig historie om Ibsens oppvekst i Skien og på Venstøp. For Litteraturnettverkets forskningsprosjekt om minnepolitikk har han holdt to foredrag med utgangspunkt i fortellingene vi har fortalt på Venstøp i mange år - men som nå må skrives om.

- Kjøkkenet har alltid vært litt rart, men ingen på museet (etter konservator Landsverk på 50-tallet) har festet seg ved det oppsiktsvekkende i at patrisierfamilien Ibsen tilsynelatende bare spiste graut, skriver Haave i foredraget Bløffen om Ibsens kjøkken.

Klikk på lenka under, og du kan lese hele foredraget.

Les BLØFFEN OM IBSEN KJØKKEN

Les også TEORETISK FUNDAMENT FOR MINNEPOLITISK KJØKKENREFLEKSJON

eller saken HAR FORTALT SYMPATIHISTORIER OM IBSEN

MINNEPOLITIKK
Litteraturnettverket (museumsnettverket av forfatter- og komponisthjem i Norge)  har initiert forskningsprosjektet som handler om museenes rolle som minnepolitiske aktører. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd. Forskningsprosjekt skal gjøre museene i stand til å tenke nytt om fortellingene de bruker. Museene skal også kunne bli flinkere til å endre på gamle fortellinger og bevisst velge nye.

JØRGEN HAAVE
Litteraturviter og konservator MNF.
Jobber til daglig ved Telemark Museum, der han forsker på Henrik Ibsen.