Vi ser at du bruker en touch enhet.
Vil du besøke vår mobile nettside?

Nei

Ap-politiker så PP-arkivet ordnet

Arkivar KirstenTangen har jobbet med PP-arkivet i mange år, og siste halvåret har hun fått arkivhjelp av Charlotte Andersen. Ap-politiker og tidligere ordfører Øystein Beyer fikk se arkivet på plass i reolene i Øvregate 39.Fra møtereferat til foto
Porsgrunds Porselænsfabrik ble etablert i 1885, og noe av materialet i PP-samlingen går tilbake til tiden før 1900-tallet.
- - I alt er det brukt halvannet årsverk for å få det enorme PP-arkivet i orden. Mesteparten er fra tiden 1970 til 2000. Her er alt fra møtereferater, korrespondanse, styrereferanser til foto og utklippsbøker, forteller Tangen.

Tar imot PP-interesserte
Arkivet er nå altså på plass i rullereoler i arkivet i Øvregate 39.
- Arkivet er nå tilgengelig for folk. Er noen på på jakt etter spesiell informasjon om PP, kan de ta kontakt, sier Tangen. Hun har nettopp en henvendelse fra en forfatter som ville vite mer om en bestilling Quisling skal ha gjort.
- En arkitekt ved navn Essendrop skal ha tegnet og formgitt et servise som Quisling skulle ha ønsket produsert. Dessverre klarte vi ikke å finne ut av dette i vårt arkiv, men det er mye annet spennende stoff fra krigsårene, sier hun.

Les også Leter etter godbiter i porselensarkivet

Beyer kom på besøk
Den første som fikk se PP-arkivet på plass i reolene, er tidligere ordfører i Porsgrunn Øystein Beyer. Ap-politikeren har forsøkt å overbevise sine partifeller og politikerkolleger i Porsgrunn om at en økonomisk støtte til Porselensmuseet er vel verdt pengene.
- Jeg ville gjerne se PP-arkivet, se hvilket arbeid dere legger i samlingen utover utstillingen på Porselensmuseet, sier han.