PORSELENSMUSEET - åpent hele året

Porselensmuseet på Porsgrund Porselæns skaper glede og begeistring! Besøk den interaktive utstillingen, som også viser 1000 flotte PP-gjenstander. Åpent onsdag-lørdag, kl. 11-16! Omvisning i utstilling og PP-produksjonen kl. 11.30 og 13. Velkommen!

BREKKEPARKEN

Besøk herregården Søndre Brekke i Brekkeparken, og opplev 1814-minister Niels Aalls herskapelige bolig med empireinteriør. Besøk lekeutstillingen, og få med deg parkutstillingen "Tidsvinduer"

HENRIK IBSEN MUSEUM

Verdens største dramatiker ble født i Skien, han vokste opp på gården Venstøp. I dag er denne gården Henrik Ibsen Museum.

KITTELSENHUSET

Velkommen til kunstneren Theodor S. Kittelsens barndomshjem i Kragerø! Vi viser Kittelsens illustrasjoner til Hellige Olaf. Årets gjesteutstiller:enVide neFelibata fra Portugal.

ULEFOS HOVEDGAARD

Ulefos Hovedgaard er Norges viktigste empirebygg, og med beliggenhet på en høyde over Ulefoss, har den flott utsikt over bygda og Telemarkskanalen. Sommeren 2016 pågår en omfattende restaurering, men du er likevel velkommen!

KULTURPAKKER OG OMVISNINGER

Vi vil gjerne at du får en god opplevelse når du besøker Telemark Museum! Vi syr sammen tilbud til deg, noen er allerede klare! Ring og bestill på 35544500.

Tar O-løpet i Brekkeparken i sommer

Skien orienteringsklubb har et tilbud som passer alle - nemlig Grønne turer. En av turene går i Brekkeparken. - Det er hyggelig at vi kan legge turen hit, det er en nydelig park som mange bruker, sier Eilif Landsverk. 

Museet deltar i Ikonby-arbeidet

Skien kommune går i bresjen for deltakelsen i Ikonby-nettverket, men som forvaltere av ikonets barndomshjem, er Telemark Museum en viktig aktør. For ikonet er selvfølgelig Henrik Ibsen.

Thure Trykk-bygget blir et flott verksted

1. mars overtok Telemark Museum det gamle bygget etter Thure Trykk på toppen av Snipetorp, i Bratsberggata 22.
- Dette blir en ny hverdag for oss på Bygningsvernet, vi har aldri hatt et ordentlig verksted. Nå får vi topp arbeidsforhold, sier Thorbjørn Løberg. 

Viktig avtale med Skien kommune er signert

Samarbeidssamtalen mellom Skien kommune og Telemark Museum er nå signert, etter at bystyret vedtok avtalen 11. februar. - I prosessen med å fornye avtaleverk er det veldig positivt å få på plass en samarbeidsavtale med Skien som den største vertskommunen, sier museumsdirektør Jorunn Sem Fure.