- Vi skal vise mye stråmønster i Porselensmuseet

Avisen Porsgrunns Dagblad (PD) har satt i gang en debatt om det nye mønsteret som er designet for Porselensmuseet som åpner 24. mars. I følge avisen er det "kritiske røster" som mener at Telemark Museum burde brukt stråmønsteret i stedet. - Museet må ha en egen profil, sier Christine Hermansen. 

44 dyrefigurer på plass i Porselensmuseet

Stadig flere gjenstander finner veien til hyllene i Porselensmuseet som er under bygging på Porsgrund Porselen. 24. mars åpner vi museet, som vi tror blir til stor glede både lokalt og nasjonalt. 

Orienterte lederne i fylket om museet

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen og hele hennes team la sitt ledermøte til Telemark Museum, mandag 19. januar. På agendaen var det naturligvis satt av tid for å høre om museets status og planer. Åpne saken, og du finner en Varden-sak om fylkets ønsker!

150.000 så En bit av Norden fra Skien på TV2

Til tross for endret sendetid, var seertallet på En bit av Norden godt! 150.000 nordmenn fikk med seg programmet fra Skien, som ble sendt 3. juledag. I tillegg har 620 sett programmet på nettstedet YouTube.

Gardåsen har gitt ut boka Hus i Drangedal

Dei siste par åra har Tor Kjetil Gardåsen fordjupa seg i hus og gardar i Drangedal. Det har resultert i boka "Hus i Drangedal". - Bygdehistorie handlar som regel om slekt, slik sett skil denne seg ut. 

En bit av Norden fra Skien er på YouTube

TV2 viste En bit av Norden 3. juledag, nå er den tilgjengelig på  YouTube. Har du TV2 Sumo, finner du også programmet der. Kjendiskokken Andreas Viestad går i Ibsens spor og lager mat inspirert av den store forfatteren - et flott program fra en fin by!

Spontane politikere ga 50.000 kroner

Etter at formannskapet i Porsgrunn hadde fått guidet omvisning på Porselensmuseet, gikk de rett til møtesalen og beviliget 50.000 kroner til museets butikkdisk. Snakk om flott julegave til museet. 

Vi er på plass på Reiselivsmessen på Fornebu!

Fra klokka 11 fredag til 17 søndag 9.-11. januar, er vi på plass på Reiselivsmessen på Telenor Arena på Fornebu. Vi håper folk kommer innom for å høre om det nye Porselensmuseet, og om tilbudene våre til sommeren. Vi byr på kaffe og Ibsens honningkaker!

 

 

Synes signalene i Statsbudsjettet er gode

Fredag før jul besøkte stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (Krf) Telemark Museums Bjørn Rudborg for å diskutere ordlyden i Statsbudsjettet når det gjelder nybygg på Brekke. - Vi er nevnt fire ganger i budjsettet, det synes vi er gode signaler, sier Rudborg. 

Ga én million kroner til Porselensmuseet

SpareBankstiftelsen Telemark-Grenland og SpareBank 1 Telemark har beviliget én million kroner til Porselensmuseet Porsgrund. En høyteknologisk gjenstandsvegg blir investeringen!