Nytt tak på Solhaug-hytta på Berg

Hytta "Solhaug" fra 1947 ble flyttet til Berg Museum i 2004. Den forteller noe om det enkle ferielivet som var vanlig i Kragerø-skjærgården for noen tiår siden. Nå trengte hytta en rehabilitering, og museumshåndverker Jens Vinner har de siste høstdagene lagt nytt tak.

Vi var så nære, men KODE ble Årets Museum - gratulerer!

Gleden har vært stor siden Telemark Museum ble nominert til den gjeve tittelen Årets Museum, men under Det nasjonale museumsmøtet i Bergen i kveld, torsdag, gikk KODE - kunstmuseet i Bergen av med seieren. 

250.000 kroner fra staten til nytt toalett

Toalettanlegget i Brekkeparken er velbrukt etter snart 80 år, og takket være et raust fond og gaveforsterkningsordningen fra kulturdepartementet, kommer et nytt anlegg på plass før neste sommerseong. 

1814-forteljing: Foreviga av barnebarnet i 1869

Fotografering var ikkje vanleg i 1869, men Bergit Gunleksdotter hadde ein soneson som var fotograf. Les meir om Bergit som levde i 1814. 

-Byggeteknikk vi ikke har sett før!

Håndverkerne på museet fikk seg en overraskelse da de tok av kledningen på nordfløyen på Søndre Brekke! - Bindingsverk som er kledd og er etterfylt med stein og kalk- det har vi aldri sett før, og det morsomme at ingen andre vi har snakket med har vært bort i det heller, sier museumshåndverker Thor Olav Holte. 

Telemark Museum er på skoleturné!

Telemark Museum er nå på turne med sin første produksjon via Kulturskatten, formidler Stine Gonsholt reiser fylket rundt med vårt pedagogiske tilbud ”Politisk hinderløype”. 

Lærere i streik tok pause i Brekkeparken

En gruppe skienslærere som er i streik tok en pause i Brekkeparken. Men det ble en innholdsrik pause; Turid Knutson børstet støv av 20 år gammel kunnskap, og guidet kollegene rundt i parken. 

Telemark Museumkan bli kåret til Årets Museum!

Da er det offisielt, vi er nominert til hedersprisen! Det jubler museumsdirektør Jorunn Sem Fure når nominasjonen var klar. Norges museumsforbund har vært på befaringer landet rundt, og sammen med prestisjetunge KODE, Kunstmuseene i Bergen, og Jødisk Museum i Oslo, er Telemark Museum nominert til Årets Museum 2014. 

Ny Istid i Kragerø

I dag er Telemark Museums formidler, Andreas Nordmo, på plass på Berg Museum. Han tar imot elever fra den Maritime leirskole i Kragerø. Elevene får innføring i hvordan det artet seg da Kragerø var stor iseksportør, og de får også prøve ut det tunge og kalde arbeidet. 

Trofaste tilhengere av Venstøp og vaflene

I åtte år har medlemmer fra Grenland Veteranvognklubb hatt fast fremmøte på Ibsens Venstøp. De er som trekkfuglene, som vender tilbake hver vår. Hver onsdag i turistsesongen møter de opp, om enn i varierende antall.