Fylkesutvalget ønsker 3 mill. i museumsfond

Telemark fylkesutvalg hadde møte torsdag 10. april, og disponerte overskuddet fra fjoråret. Utvalget vedtok innstillingen til fylkestinget enstemmig:  3 millioner settes av til byggefinansiering av nybygg på Brekke!

Fullt hus då Buen og Straand spela

65 besøkande og fullt hus ga god stemning i pakkebua på Bø Museum. Knut Buen og Torgeir Straand var i storform under Sandsdalen-konserten. 

Vil framsnakke nybygget hos kulturministeren

En uke etter at formannskapet i Skien kom for å høre om planene for nybygg på Brekke, var stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold på plass. - Jeg har god kontakt inn til regjeringsapparatet, konstaterte Krf-politikeren. Han er første nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget

Vase Wedel er på Digitalt Museum

Registrator Mariken Eek jobber kontinuerlig med å registrer den utrolige PP-samlingen. Denne fantastisk flotte Vase Wedel er nå lagt ut på Digitalt Museum.

Vandreteater kommer i parken til våren

Det historiske spillet <Send 1814 til 2014> er et vandreteater som tar for seg tida fra Grunnloven ble skrevet og fram til i dag. Åpne forestillinger er 12. og 13. mai kl. 18. Bestill for den 12. mai HER og den 13 mai HER.

Interessant i Jacob Aalls rike på Næs

I 1814 bodde Niels Aall på Søndre Brekke, ferieboligen var Ulefos Hovedgaard. Lillebroren, Jacob, hadde etablert seg som jernverkseier på Næs. Denne uka besøkte ansatte på Telemark Museum jernverkesmuseet i nabofylket. 

Ei kjempe frå Bø

Telemark Museum feirar grunnlovsjubileet, og i ein serie på ti artiklar blir vi kjent med folk frå Bø som levde i 1814. I mars kan du lese om Thor Gunnarson Brenne og kona Ingeborg Halvorsdotter Sønstebø. Artiklane blir også publisert i Telemark Tidend i TA.

Skienspolitikere positive til museumsplaner

Hovedutvalg for kultur i Telemark fylkeskommune sa 24. mars ja til å bevilge 500.000 kroner til forprosjekt for nytt museumsbygg på Telemark Museum. Torsdagen etter kom politikere fra formannskapet i Skien kommune på befaring, og var klare i teksten.

Filmet koftejegere til Norge Rundt-innslag

Britt Boyesen hadde regien da Anne Spånem og Liv Sandvik Jakobsen fortalte om sin store lidenskap: kofter og gamle strikkeoppskrifter. - Koftegruppa på Facebook har tatt helt av på kort tid, forteller Boyesen. Og location for filming; Brekkeparken så klart!

JA til museumsbygg og styrking av arkiv

Hovedutvalg for kultur i Telemark fylkeskommune sa i møte mandag ja til å bevilge 500.000 kroner til forprosjekt som skal resultere i nytt museumsbygg. De sa også ja til arkivprosjektet PRAKT  - som er et samabeid mellom de tre museumsenhetene i fylket.