BREKKEPARKEN

Besøk herregården Søndre Brekke i Brekkeparken, og opplev 1814-minister Niels Aalls herskapelige bolig med empireinteriør.

HENRIK IBSEN MUSEUM

Verdens største dramatiker ble født i Skien, han vokste opp på gården Venstøp. I dag er denne gården Henrik Ibsen Museum.

KITTELSENHUSET

Kunstneren Theodor S. Kittelsen er kjent for sine troll og huldre, men han kunne så mye mer. I hans barndomshjem i Kragerø blir du mer kjent med kunstneren. 

ULEFOS HOVEDGAARD

Ulefos Hovedgaard er Norges viktigste empirebygg, og med beliggenhet på en høyde over Ulefoss, har den flott utsikt over bygda og Telemarkskanalen. 

PORSELENSMUSEET

Det nye Porselensmuseet på Porsgrund Porselæns skaper glede og begeistring! Besøk den interaktive utstillingen, som også viser 1000 gjenstander. 

KULTURPAKKER OG OMVISNINGER

Vi vil gjerne at du får en god opplevelse når du besøker Telemark Museum! Vi syr sammen tilbud til deg, noen er allerede klare!

Nær 600 ble med og løste påskemysteriet

Været slo til og en stund virket det som om alle ville bli med på Påskenøtter i Brekkeparken før påska setter ordentilig inn. - 590 betalte seg inn på den korte stunden. Nær 600 på tre-fire timer, det er hyggelig, sier Silje Honningdal, publikumsansvarlig på Telemark Museum. 

Begeistring for det nye Porselensmuseet

Det var bare store smil å se i Porselensmuseet som åpnet tirsdag 24. mars. Rundt 70 innbudne gjester fikk høre mange godord fra politikere, bidragsytere og samarbeidspartnere. Museet er åpent fra onsdag til lørdag, kl. 11-16.

Porselensmuseet har ny prosjektleder

Espen Raastad var på jakt etter nye utfordringer - det har han fått! Den tidligere kinosjefen i Skien har takket ja, og startet som prosjektleder for Porselensmuseet. Sakte men sikkert tar han over oppgavene til Christine Hermansen, som er avdelingsleder for Møtestedet ved Telemark Museum. 

Feiende flott feiring for Henrik Ibsen

Hundrevis av førskolebarn og flere titalls voksen kom for å feire Henrik Ibsen i dag, 20. mars. På grunn av solformørkelsen ble teaterforestillingen Byggmester Solness flyttet til Ibsenhuset, men kroningen gikk som vanlig for seg på Ibsens hode i Ibsenparken. Og Hedda kronet Ibsen med en ny gullhatt! Intet mindre!