TIRSDAGER I JULI: Kittelsen-vandring

Velkommen til vandringen "Livet i de smaa forhold" hver tirsdag i juli! Forestillingen forteller om kunstnerens liv fra fødsel til død - og bidrar til at vi blir bedre kjent med kunstneren fra kragerø! 

Ta turen til Ulefos og "Hovedgaardens smykker"

I år har vi åpnet en liten, eksklusiv utstilling på Ulefos Hovedgaard. "Hovedgaardens smykker" viser Aall-familiens empiresmykker og en del vakkert sølvtøy. 
Ulefos Hovedgaard og utstillingen er åpen hver dag, unntatt mandag,  fra 11-17.

TORSDAGER på Brekke: Parkjazz 2014

Parkjazzen i Brekkeparken er godt i gang, her kan du se programmet for resten av sommeren. Følg Parkjazz på Facebook eller se i arrangementskalenderen vår. 

TIRSDAGER: Kultur og mat i Ibsens rike

BESTILL BILLETT NÅ! Passer for grupper, bedrifter som skal ha sommerfest  - og for DEG! Meld på venner og familie og vær turist i Skien!

LØRDAGER: Fine opplegg for barn

På Brevik bymuseum holder vi åpent de fire lørdagene i juli. Fra kl. 12-15 tilbyr vi fine opplegg for barn, som er knyttet til museets innhold. 

Løp og kjøp nye Ibsen-produkter!

I år har vi presentert nye Ibsen-produkter, og du kan kjøpe dem flere steder i Skien, blant annet på Henrik Ibsen Museum på Venstøp. 

Fleip eller fakta med museumsgjenstander

I hele sommer sender TA  og TV Telemark TAs sommerkonkurranse som Telemark Museum bidrar til. Geir Tangen er programleder, mens museets førstekonservator, Tor Kjetil Gardåsen og Hallvard Grindelia ekspertisen. 

Jubileumsutstilling åpner på Kittelsenhuset

Lørdag 21. juni åpner "Kittelsen i Kragerø" på Kittelsenhuset. Det er vår jubileumsmarkering; det er nemlig 100 år siden Theodor Kittelsen (1857-1914) gikk ut av tiden. Utstillingen viser originalkunst av kunstneren som var født i Kragerø. Det var her han vokste opp, og han bodde her store deler av sitt voksne liv. 

NRK overnatter hos Den grå dame - besøket sendes på NRK nett

Natt til torsdag overnatter tre NRK-ansatte i hovedhuset på Brekke. Hele natten filmes det, og sendingen sendes på nett. Målet med filmingen? Ja, det er selvsagt å få et glimt av Den grå dame. 

Hadde premiere på PP-fortellinger

PP-historien er lang og mangslungen, og Telemark Museum jobber med å sikre seg dem muntlig. Seks tidligere PP-ansatte har fortalt sine historier fra industribedriften, det har blitt flotte digitale fortellinger!