PÅSKE PÅ PORSELENSMUSEET

Porselensmuseet i Porsgrunn er åpent onsdag 1.april og lørdag 4.april, kl 11-16! Velkomnen! 

 

 

Porselensmuseet har ny prosjektleder

Espen Raastad var på jakt etter nye utfordringer - det har han fått! Den tidligere kinosjefen i Skien har takket ja, og startet som prosjektleder for Porselensmuseet. Sakte men sikkert tar han over oppgavene til Christine Hermansen, som er avdelingsleder for Møtestedet ved Telemark Museum. 

Feiende flott feiring for Henrik Ibsen

Hundrevis av førskolebarn og flere titalls voksen kom for å feire Henrik Ibsen i dag, 20. mars. På grunn av solformørkelsen ble teaterforestillingen Byggmester Solness flyttet til Ibsenhuset, men kroningen gikk som vanlig for seg på Ibsens hode i Ibsenparken. Og Hedda kronet Ibsen med en ny gullhatt! Intet mindre!

- Jeg heier på Telemark Museum

Solveig Sundbø Abrahamsen (H) sitter i Finanskomiteen på Stortinget, ogvalgte onsdag å besøke en av Telemarks største kulturinstitusjoner, Telemark Museum. Møtet kom i stand etter initiativ fra Skien Høyre, som arbeider aktivt for å sikre statlig finansiering av det nye hovedmuseet i Brekkeparken.

NY FORSKNING: Henrik bodde ikke i Snipetorp

I sin forsking om Henrik Ibsen har konservator Jørgen Haave kommet fram til at Henrik Ibsen trolig aldri bodde i Snipetorp.  I artikkelen som følger, kan du lese om hvordan Haave har kommet fram til denne konklusjonen. 

Nye samarbeidspartnere inviterer til Seip-aften

Prosten Seip og talene han holdt i krigsårene er tema når Telemark Museum og Grenland kirkeakademi inviterer dr. philos. Egil Morland til foredrag og samtale på Hauges Minde torsdag. Etter foredraget kan man forsette samtalene hos naboen Grenland husflidslag. De byr på kaffe og kaker. 

Velkommen til Porselensmuseet på Porsgrund Porselæn!

Endelig er  Porselensmuseet åpnet!

Velkommen onsdag til lørdag, kl. 11-16!
Følg med på her på www.telemarkmuseum.no og på Porselensmuseet Telemark Museum på Facebook. 

Gjenstandene er på plass i Porselensmuseet

24. mars åpner Porselensmuseet! Tidligere i vinter var designhistoriker Peder Valle på besøk for å komme med innspill til monteret som viser stråmønster og annet blå-hvitt mønster fra PP. 

- Vi skal vise mye stråmønster i Porselensmuseet

Avisen Porsgrunns Dagblad (PD) har satt i gang en debatt om det nye mønsteret som er designet for Porselensmuseet som åpner 24. mars. I følge avisen er det "kritiske røster" som mener at Telemark Museum burde brukt stråmønsteret i stedet. - Museet må ha en egen profil, sier Christine Hermansen. 

44 dyrefigurer på plass i Porselensmuseet

Stadig flere gjenstander finner veien til hyllene i Porselensmuseet som er under bygging på Porsgrund Porselen. 24. mars åpner vi museet, som vi tror blir til stor glede både lokalt og nasjonalt.