Synes signalene i Statsbudsjettet er gode

Fredag før jul besøkte stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (Krf) Telemark Museums Bjørn Rudborg for å diskutere ordlyden i Statsbudsjettet når det gjelder nybygg på Brekke. - Vi er nevnt fire ganger i budjsettet, det synes vi er gode signaler, sier Rudborg. 

3.002 har sett Nyblin - åpent til 23. desember

1. november åpnet Nyblin Kunstfotografier på Telemark kunstsenter. Nå 16. desember, har 3.002 sett utstillingen! Helt til 23. desember er den åpent, og både bildene og boka Nyblin kunstfotografier er nydelige julegaver! Se åpningstider på hjemmesiden til Telemark kunstsenter

Husflidslaget er i hus - Gratulerer!

På Lundetoppen ligger byens eldste hus; prestegården. Oppe fra gryta, var presteboligen skånet for de mange bybrannene i Skien. Nå har boligen fått nye beboere: Grenland husflidslag -gratulerer! (Foto: Varden)

Hurra for ettåringen DuVerden! Gratis inngang!

13. desember i fjor åpnet DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn, og på ett år har et par titusen besøkt det flotte senteret langs elva i Porsgrunn. Lørdag 13. desember blir det bursdagsfest med taler og åpning av utstillingen "Grenland i Lego"!

Reguleringsarbeidet for Brekke-nybygg i gang

Telemark Museum har nå startet arbeidet med egen reguleringsplan for Brekkeparken og deler av Øvregate. - Formålet med planen er nytt museumsanlegg, men også parkeringsløsning og nytt museumsverksted, sier prosjektleder Bjørn Rudborg. 

Aall-arkivet er på Unescos verdensarvliste

Arkivet etter slekten Aall, som Telemark Museum forvalter, er tatt opp i Norges dokumentarv, sammen med 28 andre dokument. Arkivets potensiale som kilde til kunnskap i en viktig periode i Norges historie er vektlagt. 

Hyggelig julegrantenning med nær 2.000 gjester!

Det ble nok en hyggelig adventssøndag i Brekkeparken, da Telemark Museum inviterte til julemesse og julegrantenning. 807 betalte seg inn, barna gikk gratis, og mange kom til julegrantenninga.

Bø-kalenderen 2015 er i handelen

Årets Bø-kalenderen er no i handelen, og som alltid er den spekka med historiske foto frå Bø. - Kalenderen har ikkje noko gjennomgangstema, men vi har nytta nokre bilete frå den tidlegare avisa Telemarkingen. 

Hakastein kulturpark skal stå klar til våren

Siden utgravingen tidlig på 2000-tallet, har det vært stille om Hakastein. Nå er arbeidet med Hakastein kulturpark på Faret i gang, og håpet er at den står klar til våren. - Historisk Forum har jobbet med å få finansiering og planer på plass, nå kan arbeidet begynne. 

Slekten Aalls arkiver på Ulefos Hovedgaard (Ca. 1660 – 1900)

På Ulefos Hovedgaard, i Nome i Telemark, befinner det seg en stor mengde arkivalia vedrørende Ulefos-godset og medlemmer av familien Aall. Det dreier seg om dokumenter angående driften av godset, korrespondanse med handelspartnere i inn- og utland, embetsbrev og private brev.